fbpx

Europass mobilnost

Priporočilno pismo o vaši delovni ali učni izkušnji v drugi evropski državi. Pridobijo ga lahko udeleženci programov mobilnosti, izmenjav, prostovoljstva in različnih strokovnih usposabljanj.

Zakaj mi lahko koristi potrdilo Europass Mobilnost?

Potrdilo Europass Mobilnost se uporablja kot priporočilno pismo o izkušnji, pridobljeni v drugi evropski državi. Posebej pomembne so rubrike, v katerih so zapisana pridobljena znanja.

Kdo lahko dobi potrdilo Europass mobilnost?

Udeleženec mobilne izkušnje v ustanovi gostiteljici v EU, EGS ali državi kandidatki, ki ima sklenjen pisni dogovor z ustanovo pošiljateljico v Sloveniji glede vsebine, trajanja in mentorstva.

Kako dobim potrdilo Europass mobilnost?

Potrdilo pripravite preko spletne aplikacije www.europassmobilnost.si pred načrtovanim odhodom v tujino ali po njem. Vsebino potrdila mora pred izdajo potrditi mentor.

Postopek pri izdaji potrdila Europass mobilnost

 • Registrirajte se v aplikaciji www.europassmobilnost.si in pridobite dostop.
 • Ustanova pošiljateljica izpolni dokument v aplikaciji in ga zaključi.
 • V teku urejanja potrdila lahko vsebino dopolni tudi ustanova gostiteljica ali udeleženec mobilnosti.
 • Udeleženec mobilne izkušnje lahko potrdilo v aplikaciji pripravi sam, vendar ga mora na koncu potrditi tudi mentor.
Pošiljateljice
Navodila za predstavnike ustanove pošiljateljice
iMETNIKI
Navodila za imetnike potrdil
Gostiteljice
Navodila za predstavnike ustanove gostiteljice

Vprašanja in odgovori

Vprašanja in odgovori

1Kako lahko pridobim potrdilo Europass Mobilnost?
Potrdilo Europass mobilnost pripravite v spletni aplikaciji www.europassmobilnost.si. Najprej morate pridobiti dostop (uporabniško ime in geslo). Na vstopni strani kliknete na zavihek »PRIDOBITE DOSTOP« in izberete svojo vlogo: udeleženec mobilnosti (imetnik potrdila) ali koordinator/mentor projekta (predstavnik ustanove pošiljateljice). Potrdilo lahko v aplikaciji pripravita oba, vendar pa ga lahko zaključi (v PDF formatu) le predstavnik ustanove pošiljateljice. Posameznik lahko izpolni potrdilo praktično v celoti, mentor pa mora to vsebino potrditi.
2Kako pridobim dostop do aplikacije?
Vpišete elektronski naslov, na katerega vam bo sistem poslal dodeljeno geslo, ki ga lahko nato spremenite. Ko se boste prvič prijavili, vas bo sistem zaprosil za ureditev podatkov o ustanovi, ki bodo vidni na vseh nadaljnjih potrdilih, ki jih boste izdali.
3Kako bom vedel, kako je potrebno izpolniti potrdilo?
Navodila imate ves čas na voljo na desni strani, izčrpnejšo verzijo, kjer so navodila v celoti, pa najdete v zavihku Navodila (PDF). V primeru težav vam bomo z veseljem priskočili na pomoč (europass@cpi.si).
4Kakšen je postopek pridobitve potrdil Europass Mobilnost – zelo na kratko?
- Vstopite v aplikacijo www.euopassmobilnost.si - Vnesite podatke o imetniku, ustanovi pošiljateljici, ustanovi gostiteljici, ciljih in trajanju izmenjave ter pridobljenih znanjih in kompetencah. - Mentor ustanove gostiteljice in mentor ustanove pošiljateljice potrdita vsebino. - Ko bo dokument zaključen, vsak udeleženec prejme tudi brezplačno mapo Europass.
5V projektu sodelujejo partnerji iz različnih držav. Kdo je torej tisti, ki mi bo potrdilo izdal?
Potrdila Europass mobilnost se v Sloveniji izdajajo za slovenske državljane, ki odhajajo na mobilnost v tujino. Udeleženci iz tujine, ki prihajajo na mobilnost v Slovenijo, potrdila pridobijo v svoji državi (prav tako na Nacionalnem centru Europass). Vašim partnerjem iz tujine boste potrdila Europass mobilnost potrdili kot ustanova gostiteljica.
6Ali je nujno, da se potrdilo pošlje v potrditev ustanovi gostiteljici v tujino?
To je zaželeno, ni pa obvezno. Potrdilo Europass Mobilnost je mogoče poslati v pregled več osebam: mentorju (mentorjem) v ustanovi gostiteljici, drugemu mentorju v ustanovi pošiljateljici, pa tudi imetniku potrdila. Imetnik lahko dobi potrdilo le v vpogled, medtem ko vsi mentorji potrdilo lahko urejajo.
7Ustanova gostiteljica v potrdilo ne more vpisovati pridobljenih kompetenc. Zakaj?
Ustanova gostiteljica, ki potrdilo pošlje ustanovi gostiteljici, mora omogočiti tudi urejanje. Pri vpisu kompetenc bodite pozorni tudi na to, da se kompetence lahko prilagodi za vsakega posameznika (v tem primeru je potrebno odpreti posamezno potrdilo in ga urediti).
8Ali lahko zaključim potrdila pred koncem mobilnosti?
Da, potrdila lahko zaključite pred koncem mobilnosti. Če potrdilo zaključite pred koncem mobilnosti, bo kot datum izdaje potrdila naveden datum zaključka mobilnosti.
9Potrdilo sem zaključil/-a. Kaj zdaj?
Da bo potrdilo dokončno veljavno, mora biti podpisano in ožigosano: podpisati ga morata mentorja obeh sodelujočih ustanov ter imetnik. Potrdilo bo v PDF obliki v aplikaciji na voljo še eno leto od nastanka, nato bo izbrisano.
10Pozabil sem geslo. Kako ga lahko ponovno pridobim?
Na spletni strani www.europassmobilnost.si kliknite na »Prijavi se« in nato na »Ste pozabili geslo?«.
Translate »

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

 • Navigacija s tipkovnico

Bližnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+D Vrni se na domačo stran
 • Esc Zapre stranski meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje