Gradiva

Razširi si obzorja (SL/EN)

Skupna zloženka točk Europass (podporni sistem za osebni karierni razvoj), Euroguidance (strokovni razvoj kariernih svetovalcev) in Nacionalne koordinacijske točke SOK - EOK (iskalnik po registru kvalifikacij v Sloveniji).

Pokaži, kaj znaš

Zbrane informacije na temo vrednotenja in priznavanja izobraževanja, vključno s priznavanjem t. i. reguliranih poklicev. Publikacija vsebuje tudi shemo slovenskega izobraževalnega sistema v slovenščini in angleščini.

Mapa za mlade

Mapa za dijake in študente, opremljena s privlačnimi ilustracijami, v notranjosti skriva nasvete za pisanje življenjepisa ter pojasnila o dokumentih za beleženje neformalnih delovnih izkušenj.

Te mika Evropa?

Poišči zaposlitev v Evropi! Predstavi se v Evropi! Izobražuj se v Evropi! Informativna zgibanka evropskih mrež Eures, Europass in Euroguidance, namenjena zlasti iskalcem zaposlitve.

Razglednica Italija
Nizozemska
Islandija
Finska
Italija
Nizozemska razglednica
Islandija razglednica
Finska razglednica
 

Povpraševanje pošljite na Nacionalni center Europass: europass@cpi.si

 

Video


2020-12-07 22_03_36-Greenshot

Europass pomoč: ustvari svoj CV

Kratka navodila, kako ustvariti različne življenjepise v novem Europass urejevalniku ter razlika med Europass Profilom in CV.


2020-12-07 22_14_21-Greenshot

Europass: Take the next step – Danay Berhane

Danay, ki je zdaj Demi chef de partie, nam pripoveduje o svojem izobraževanju, ko se je kot najstnik preselil na Irsko in obiskoval profesionalni kuharski tečaj, se naučil novega jezika ter Irsko zastopal leta 2019, ko je zmagal na tekmovanju Dairy Chef of the Year, zaradi česar mu je bila ponujena praksa v enem od luksuznih irskih hotelov. Ta video prikazuje, kako novi urejevalnik Europass Profil in CV pomagata Danayu, da zabeleži svojo izobrazbo, delovne izkušnje in potovanja.


2020-12-07 22_36_49-Greenshot

Europass: Take the next step – Veronica Di Benedetto Montaccini

Veronica, novinarka in poročevalka, pripoveduje o svojem študiju književnosti in vizualnih komunikacij, izzivih, s katerimi se je spopadala v svoji karieri, in nagradi Roberto Morrione, ki jo je prejela za raziskovalno novinarstvo leta 2018. Ta video prikazuje, kako novi urejevalnik Europass Profil in CV pomagata Veronici, da zabeleži svojo izobrazbo, delovne izkušnje in potovanja.


2020-12-10 23_29_22-Window

The new Europass: Top 5 reasons to use Europass


2020-12-08 14_03_50-V živo _ Facebook

Eurowhat? Europass, the tool to manage your career in Europe


Translate »

Website accessibility   Ctrl + U

 • Keyboard navigation

Keyboard shortcuts

 • Ctrl+U Display accessibility options
 • Ctrl+Alt+K Display website index
 • Ctrl+Alt+V Jump to main content
 • Ctrl+Alt+S Display the contact form
 • Ctrl+Alt+D Return to home page
 • Esc Close the modal window / menu
 • Tab Move focus to next element
 • Shift+Tab Move focus to previous element
 • Enter Confirm/click the focused element
 • Spacebar Check/uncheck the checkbox