Natisni

Barbara Kitek, vodja skupnih služb
Plastika Skaza

Kako pogosto pri iskanju novih kadrov uporabljate Europass življenjepis?
Devetdeset odstotkov prošenj je Europassovih. Europass življenjepis je zelo prijazen do uporabnika, tako do iskalca službe kot tudi do delodajalca. Vsebuje vse pomembne podatke, potrebne za predstavitev kandidata, ki so hitro pregledni.
 
Kako na podlagi življenjepisov izberete kandidate za razgovor?
Kandidate za razgovor izberemo na podlagi delovnih izkušenj, znanj tujih jezikov. Beremo celotne življenjepise, saj se lahko med vrsticami razbere marsikaj zanimivega o kandidatu. Če nas pritegne kandidatov življenjepis, ga pokličemo po telefonu. Na tak način lahko razberemo njegovo energijo, komunikacijo …, kar nam je v veliko pomoč pri osebnih razgovorih.
 
Katere točke življenjepisa podrobneje preverite na razgovoru?
Na razgovoru preverjamo predvsem kompetence, ki jih mora imeti kandidat za zasedbo želenega delovnega mesta. Zraven vselej sodeluje tudi bodoči vodja kandidata, saj je pomembno, da tudi on vidi v kandidatu potencialne prednosti in vnos novega znanja, s katerim lahko doprinese ekipi. Moja vprašanja so bolj splošna, medtem ko ima vodja vedno strokovna vprašanja, ki se nanašajo na delovno mesto. Vedno preverimo vsaj enega delodajalca, ki je naveden pri delovnih izkušnjah. Če so predložene reference, preverimo tudi te.
 
Kakšne lastnosti, ki niso neposredno povezane s samim delovnim procesom, iščete pri sodelavcih?
Pri naših sodelavcih je zelo pomembna proaktivnost, saj moramo biti nenehno korak pred kupcem in konkurenco. Pomembno je, da so timski igralci, saj je vsak od nas vpet v delovne procese, kjer je potrebno sodelovanje. Kot delodajalec se trudimo, da se naši sodelavci v podjetju počutijo dobro, saj so le tako lahko uspešni na svojem delovnem mestu. Naš moto je: »Vsi delci štejejo«, kar pomeni, da so zaposleni ključnega pomena.


Europass
Erasmus
MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE ZNANOST IN ŠPORT
CPI
© 2015 EUROPASS    Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti  |  O avtorjih  |  Zemljevid strani