Natisni

Sandi Kovačevič, direktor
Hotel Cubo

Kaj vas najpogosteje zmoti pri prebiranju življenjepisov?
Kako sploh iščemo danes ljudi? Naša panoga industrija je ena redkih, ki sploh imajo prostor zaposlovati nove ljudi. Edina, vsaj kolikor vem, kjer je še vedno mogoče napredovanje – če imaš cilje. In prav cilji so po mojem mnenju nekaj, kar bi moral nekdo, ki se želi zaposliti pri nas, navesti že v življenjepisu: danes bom receptor, jutri nameravam postati vodja recepcije, pojutrišnjem – direktor hotela. Kar se tiče izobrazbe, mi je vseeno, kakšno imajo. Turizem ni veda in to, da nekdo misli, da ga bomo zaposlili zgolj na podlagi magisterija iz turizma, se mi zdi smešno.

Katere točke v življenjepisih pregledujete?
Preverim zadnje tri službe in kako hitro jih je nekdo menjaval. Fluktuacija je za delodajalca nesprejemljiva. Če v nekoga vložim čas, ki je tudi denar, in potem odide, je to dvakratna potrata, saj sem izgubil vanj vloženi denar in si poleg tega nakopal še stroške iskanja novega človeka, v katerega bom moral spet vlagati. Zanima me tudi, s čim in zakaj so motivirani za določeno delovno mesto. Denar ne sme biti pogoj za dobro opravljanje dela. Zavedam se, da je socialna odvisnost od tega denarja zelo pomembna, kljub temu pa: ali ni bolje, da v svoji službi tudi uživaš? Te energija, ta zavzetost se vidi že iz življenjepisa.

Katere so po vašem najpogostejše napake piscev življenjepisov?
Na primer, ko nekdo navede v življenjepisu, da hodi plavat. Meni je glede tega čisto vseeno, ker resno dvomim, da bova šla skupaj plavat.

Kaj po prvi selekciji preverjate na razgovorih za službo?
Vedno že pred razgovorom preverim, kje je delal in zakaj je odšel od tam. Na samem razgovoru me zanima predvsem zavzetost posameznika za razpisano delovno mesto.

Europass
Erasmus
MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE ZNANOST IN ŠPORT
CPI
© 2015 EUROPASS    Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti  |  O avtorjih  |  Zemljevid strani