Natisni

Melita, mikrobiologinja

Kdaj in kako ste se prvič srečali z Europassom?
Leta 2008. Če se prav spominjam, sem ga kar poiskala v spletnem brskalniku. Želela sem ustvariti splošen življenjepis, ki bi ga potem pošiljala v prošnjah za zaposlitev. Ker sem imela že izdelano ogrodje v angleščini, sem zgolj prevedla dele besedila v slovenščino in dodala nekaj novih izkušenj. Tako je bilo preprosteje. Celotno izpolnjevanje je trajalo približno pol ure. 

Ste življenjepis kaj spreminjali glede na delovno mesto, kamor ste se prijavljali?
Večinoma sem vsem pošiljala enak življenjepis. Spreminjala sem le dele, kjer je treba navesti cilje in želeno delovno mesto, ter dodajala delovne izkušnje.

Kaj iz življenjepisa so vas spraševali na razgovorih?
V prvi službi jih je zelo zanimala izobrazba, predvsem dolžina in trajanje študija, pa tudi delovne izkušnje, vezane na delovno mesto, za katero sem se potegovala. Veliko je bilo vprašanj, zakaj sem odšla študirat v Ameriko, koliko časa sem bila tam, kako sem si plačala študij. O prostovoljnem delu, ki sem ga tudi opravljala, me niso spraševali, prav tako jih večinoma niso zanimala dela, ki sem jih opravljala prek študentskega servisa. Izjema je bil razgovor za pripravništvo, ki sem ga opravljala v Novem mestu. Takrat je bil podatek, da sem kot študentka delala v Ljubljanskih mlekarnah na področju sterilizacije, prednost, saj je to pomenilo, da sem imela konkretne izkušnje z delom v laboratoriju.Europass
Erasmus
MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE ZNANOST IN ŠPORT
CPI
© 2015 EUROPASS    Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti  |  O avtorjih  |  Zemljevid strani