Natisni

Lara, študentka

Kdaj in kako ste se prvič srečali z Europassom?
Pred kakšnim letom. O njem smo se pogovarjali na fakulteti. Nekdo ga je omenil, jaz pa sem začela podrobneje spraševati, kaj je to, in ga pozneje tudi poiskala na spletu. Bolj konkretno sem se z Europassom ukvarjala na študentski slavistični konferenci. V okviru konference so potekale različne delavnice in ena od njih je bila Pot do zaposlitve. Takrat sem prvič sestavila svoj Europass življenjepis.

Ga je bilo težko izpolniti?
Ne. Sistem te lepo vodi, tako da z izpolnjevanjem nisem imela težav.

Ste življenjepis nato tudi uporabili? Ste življenjepis prilagajali posameznim razpisom?
V času izpolnjevanja ne, sem ga pa uporabila pozneje. Osnovnemu življenjepisu, ki sem ga napisala na delavnici, sem tako dodala predvsem bolj natančne informacije o prevodih za različne ponudnike.

S čim se ukvarjate trenutno in kateri so vaši zaposlitveni cilji?
Trenutno pišem diplomo, poleg tega pa vodim tečaj makedonščine na eni od jezikovnih šol. V prihodnosti bi se rada ukvarjala s prevajanjem oziroma poučevanjem jezikov, ki sem jih študirala, se pravi srbščine, hrvaščine in makedonščine, odprta pa sem tudi za kakršnakoli druga delovna mesta, kjer bi lahko uporabila jezikovno znanje, pridobljeno na fakulteti.

Ob kakšnih priložnostih vam bo Europass po vašem prišel prav?

Europass mi bo prišel prav pri prijavljanju na razpise za delovna mesta, oz. pri pošiljanju prošenj za delo na različne naslove.Europass
Erasmus
MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE ZNANOST IN ŠPORT
CPI
© 2015 EUROPASS    Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti  |  O avtorjih  |  Zemljevid strani